Lær de forskellige køkkener rundt omkring i verden at kende

Kan du godt lide at prøve nyt mad? Verden byder på en masse forskelligt mad, hvilket derfor også er grunden til, at livet er for kort til udelukkende at spise det samme mad hele tiden. Man kan tage på en restaurant eller noget andet for at prøve noget nyt mad. 

Hvert land har sit eget køkken fyldt med lækre retter, der smager godt. Derfor er det også sjovt at gå på opdagelse i de forskellige madkulturer, der findes rundt omkring i verden. 

Det italienske køkken

Det italienske køkken er et klassisk og meget kendt køkken. Det er her, at retter såsom pizza, spaghetti og foccacia. Måden at lave mad på i Italien varierer rigtig meget fra region til region, men noget der kendetegner maden fra Italien er deres tomatsovse. Det bruges i utallige pastaretter samt deres sprøde pizzaer. 

Deres madkultur er meget godt bevaret, og det italienske folk går også meget op i, hvordan deres retter bliver lavet. Der bliver værnet om kulturen ved hjælp af en række af forskellige skikke og normer indenfor madlavningen og serveringen. 

Det vietnamesiske køkken

Et andet meget kendt køkken et det vietnamesiske køkken. Det minder meget om det kinesiske og thailandske men adskiller sig på flere forskellige parametre. Det bærer tydelige præg af det franske køkken grundet kolonitiden.

Du kan finde et lækkert spisested i Vietnam, hvor der bliver serveret retter såsom Pho, Banh Mi eller forårsruller. Banh Mi er et godt eksempel på den franske historie. Det er en sandwich i baguette, hvor der er vietnamesisk kød i. Det er altså en blanding af fransk og vietnamesisk. 

Det mexicanske køkken

Det mexicanske køkken bliver der spist meget af i Danmark. Du kender helt sikkert godt til tacos og fajitas. Det er et smagfuldt køkken, der spises over hele verden. Det smager helt fantastisk samt er det ofte meget nemt at lave. Det er også derfor, at det bliver spist så mange forskellige steder rundt omkring i verden.

Det danske køkken

Det er ikke altid, at man skal kigge langt for at finde noget lækkert. Det danske køkken er noget helt specielt og unikt. Derfor behøver du egentlig ikke kigge efter et anden køkken. Det danske køkken byder på flæskesteg, frikadeller og smørebrød. Det er alt sammen favoritter herhjemme, hvilket der er god grund til.