Er du vild med smørrebrød?

Elsker du smørrebrød? Selvfølgelig gør du det, fordi der findes et hav af variationer. I dette blogindlæg vil vi undersøge smørrebrødets oprindelse og nævne, hvorfor de er så populære. Vi vil også give dig nogle årsager til at man bør spise smørrebrød noget oftere. Bliv hængende, for dette er et blogindlæg, som du ikke vil gå glip af!

Hvad er smørrebrød?

Faktisk er en det en dansk sammentrækning af ørene smørre og brød. Det opstod tilbage i 1800 tallet i København, hvor arbejderfolket havde rugbrød med på arbejdet, og senere hen blev det sammensæt i forskellige varianter og dermed højtbelagt. Det gode ved smørrebrød er, at der findes mange forskellige variationer af maden og dermed er der en til alle. De mest typiske er dog:

Æg og rejer – dette er en meget populær version, der indeholder mayonnaise, purløg og citron og kaviar. Det er en af de mest populære, da de fleste godt kan lide æg, og hermed også børn.

Roastbeef – denne smørrebrød består af roastbeef, remoulade (en mayonnaisesauce med urter), syltede agurker og ristede løg. Det er en meget klassisk smørrebrød.

Fiskefilet – dette er en sundere version, der indeholder kogt fiskefilet, mayonnaise, dild og agurk. Den er perfekt til dem, der er på udkig efter en lettere variant. Fiskefileten er en af de mest populære blandt æg og reje-versionen.

Dyrelægens natmad – dette er en meget enkel, men lækker version, der indeholder leverpostej og ovenpå et stykke saltkød med sky og løg, samt salt og peber.

Dette er kun nogle af de mest populære versioner af smørrebrød, men der findes mange flere, såsom spegepølse, leverpostej, kamsteg, rullepølse og hamburgerryg mf.

Derfor bør man spise det noget oftere

Generelt set er smørrebrød ikke usundt. Det smager godt, og de fleste spiser rugbrød i madpakken eller til frokost alligevel, men dét der gør det mest usundt er fyldet, såsom mayonnaise hvor der er lidt for meget på, afhæng af hvor man køber det henne. For Smørrebrød kan du købe de fleste supermarkeder, men hvis du gerne vil have det frisk lavet, så skal du finde et catering som tilbyder det. Såsom kan du få lækker smørrebrød fra Aabybro Mad og Vin ApS nær Blokhus. Her kan du bestille, hvis du får gæster eller bare har lyst til lidt smørrebrød.

Mad er en god samling på venner og familie

At spise mad sammen, uanset om det er et varmt måltid, smørrebrød eller tapas, så kan mad bringe folk sammen. Smørrebrød er det perfekte eksempel på dette, da de er nemme at dele, og alle kan vælge deres yndlingspålæg, så det er bare at bestille, afhente og spise. Det kan næsten ikke blive nemmere. Mad er generelt et godt samlingspunkt for hele familien, hvor man kan spise og samtidig få snakket om vind og vejr.

Så hvis du føler, at din familie aldrig ser hinanden, eller der aldrig er ro nok under jeres sammenkomster, så overvej at bestille med til lejligheden næste gang. Mad skaber en ro hos folk fordi man bliver behaget, det smager godt og man hygger sig i godt selskab.